Boston jednoznačne porazil Vancouver a vyrovnal sériu na 2:2

09.06.2011 Celý región

Kapitán Boston Bruins Zdeno Chára sa teší so svojimi spoluhráčmi z gólu do siete Vancouveru vo finále Stanleyho pohára. Foto: SITA/AP
BOSTON 9. júna (WEBNOVINY) - Hokejisti tímu kanadsko-americkej hokejovej NHL Boston Bruins uspeli aj v druhom domácom súboji finálovej série play-off, keď Vancouver Canucks zdolali 4:0 a vymazali dve prehry zo stretnutí vo Vancouveri. "Medvede" pod vedením trénera Clauda Juliena a slovenského kapitána Zdena Cháru vyrovnali stav série na 2:2. Najbližší zápas sa uskutoční v piatok 10. júna na ľade „kosatiek“.

Výsledok štvrtého zápasu finále Stanleyho pohára v zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):
Boston Bruins - Vancouver Canucks 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) - stav série: 2:2

Góly: 12. Peverley (Krejčí, CHÁRA), 32. Ryder (Seguin, C. Kelly), 34. Marchand (P. Bergeron), 44. Peverley (Lucic, Krejčí)

Vylúčení: 10:8 na 2 min, navyše: Chára, McQuaid - Kesler (všetci 10 min za nešp. správanie), presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 29:38. Rozhodovali: O'Halloran, Sutherland - Sharrers, Morin. Diváci: 17 565.

Zostavy
Boston: T. Thomas - Chára, Seidenberg, Ference, Boychuk, T. Kaberle, McQuaid - Lucic, Krejčí, Peverley - Marchand, P. Bergeron, Recchi - Ryder, C. Kelly, Seguin - Paille, G. Campbell, S. Thornton
Vancouver: Luongo (44. C. Schneider) - Alberts, Bieksa, Edler, S. Salo, Ballard, Ehrhoff - D. Sedin, H. Sedin, Burrows - Higgins, Kesler, Raymond - Torres, Lapierre, Hansen - Glass, Malhotra, Oreskovich

V úvode štvrtého duelu nevyužili hráči Vancouveru presilovku, keď na trestnej lavici sedel Ryder. V 12. min zahrmelo na druhej strane, keď puk za Luongov chrbát poslal po prihrávke od Krejčího útočník Peverley. Asistenciou pri otváracom presnom zásahu duelu sa prezentoval slovenský obranca Zdeno Chára.
Na začiatku druhej dvadsaťminútovky mali streleckú prevahu hostia, ale vynikajúci T. Thomas si držal čisté konto. Prvú presilovku hral Boston až v 28. min, ale ani Bruins početnú výhodu nevyužili. Po jej skončení však netrvalo dlho a na 2:0 zvýšil strelou spoza brániaceho hráča Ryder. O ďalšie dve minúty neskôr sa do listiny strelcov stredajšieho duelu zapísal aj Marchand, ktorý gólom korunoval pekný prienik P. Bergerona do útočného pásma.
V tretej časti prvýkrát zasiahol do hry aj jeden z náhradných brankárov. C. Schneider v 44. min po kurióznom presnom zásahu Marchanda nahradil Luonga , ktorý v dvoch dueloch na ľade Bruins inkasoval spolu dvanásť gólov. Skvelý gólman Bostonu Tim Thomas si na svoje konto pripísal už tretie čisté konto v play-off v tejto sezóne, celkovo už vo vyraďovacej časti vychytal štyri shutouty. V stredu zneškodnil všetkých 38 striel hráčov Canucks.
Záver zápasu ešte poznačilo niekoľko šarvátok, po jednej z nich putoval predčasne pod sprchy aj kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý bránil Thomasa pred Keslerom. Ten sa zaplietol do strkanice po nepríjemnom seknutí brankára Bostonu na Burrowsa. Tréner Vancouveru Alain Vigneault sa v posledných minútach odhodlal aj k hre bez brankára, ale 30 sekúnd Schneidera na striedačke s útočníkom navyše gólovú radosť neznamenalo.

"Omnoho ľahšie sa nám hrá doma. Cítili sme v sebe veľa energie od našich fanúšikov. Dostali z nás to najlepšie," povedal po zápase autor tretieho gól Brad Marchand, ktorý v play-off dosiahol už svoj ôsmy presný zásah. Nie príliš spokojný bol tréner hostí Alain Vigneault. "Naša prehra nie je vinou nekoncentrácie, nemožno ani povedať, že sme sa o víťazstvo nesnažili. Musíme uznať silu súpera, ktorý hral rozumne. V posledných dvoch dueloch nás v ofenzíve doslova 'zostrelili'," uviedol komirldneík Canucks. Len pre zaujímavosť, v hľadisku bostonskej aréne TD Garden nechýbal kanadský premiér Stephen Harper či herečka Rachel McAdamsová. Basketbalová hviezda Steve Nash v publiku podporovala svojho švagra Mannyho Malhotru.
 

Vyberte región